keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Leivontahaasteita

Kokeilin tänään toista kertaa elämässäni macaron-leivosten tekemistä. Ensimmäisellä kerralla koko satsi joutui suoraan roskiin sillä taikina levisi koko pellille eikä mistään leivoksista ollut tietoakaan. Leivonnaisten epäonnistuminen ärsyttää aina vaikka tiedossa onkin että kyseinen leivos ei ole mikään ihan helppo tehdä.

Tällä kertaa valmistauduin tähän koitokseen hieman paremmin. Työkaverini suosituksesta kävin ostamassa silikonisen "macaron-maton" jolla leivoksista saa tasaisen pyöreitä. Tutkin myös tarkkaan Jauhot suussa -blogista löytyvää reseptiä ja jätin jopa valkuaiset yön yli pöydälle "vanhentumaan". Ja lopputulos olis kyllä viime kertaista parempi vaikken yltänyt läheskään samalle tasolle kuin edellä mainitussa blogissa. Luulen että syy on osittain siitä etten jaksanut siivilöidä mantelijauhoja kuin kerran eli ne olivat aika rakeisia ja taikina taisi sitä paitsi jäädä hieman liian paksuksi. Mutta olen silti tyytyväinen lopputulokseen, koostumus oli sisältä sellainen aavistuksen tahmainen ja maku oli hyvä. Ja olihan tämä aikamoinen harppaus siitä ensimmäisestä pannukakkuversiosta :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti