sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Moni kakku päältä kaunis

Tiedättehän ne kauniit amerikkalaiset hääkakut jotka koostuvat vähintään 3 kerroksesta? Yleensä ne on päällystetty valkoisella sokerimassalla ja koristeltu joko yksinkertaisen vähäeleisesti tai hyvinkin mahtipontisesti. Nämä allaolevat kakut ovat mielestäni todella kauniita ja olenkin haaveillut tämän tyyppisestä kakusta omissa häissä.



Oletteko ikinä miettineet miten tällaiset tehdään ja miten ne saadaan pysymään kauniina? Tämän tyyppiset kakut eivät ole Suomessa niin tavallisia joten lähdin hieman tutkimaan asiaa. Ja tässä tapauksessa kakun täyte saattaa kyllä yllättää! Ensimmäisessa kuvassa näkyy kerroskakun läpileikkaus ja miten kakkuun joutuu laittamaan tukikeppejä jotta se pysyy kasassa. Päällimmäisenä itsellä on mielessä että miten tuollaista kakkua on tarkoitus leikata? Hommasta hieman häviää hohto mikäli vierailla on lautaset täynnä keppejä...




Kaikki kuvat on lainattu.

5 kommenttia:

  1. Enkö mä kertonutkin sulle niistä häistä missä oli hammas/coctailtikkuja ympäri kakkua?
    Ne vaan ei mitenkään voinut olla mitään tukikeppejä joten en hiffaa mistä ihmeestä ne oli kakkuun eksynyt...

    VastaaPoista
  2. Kakkutehdasta kattellessa pääsee näkemään mitä ihmeellisempiä kikkoja kakkujen tekoon. Se mitä mä itse jään aina pohtimaan on, että vaikka ne kakut on päältä tosi kauniita, niin onko ne sitten silti sisältä myös ihania? Se sisus kun useimmiten näyttää olevan vaan jotain sokerikakkupohjaa eikä mitään ihmeellistä...

    Sisäinenkin kauneus kunniaan! ;)

    VastaaPoista
  3. Maikki: Joo, kyllä se kerroitkin siitä! Itse asiassa just sitä mietin tossa kun kattelin noita kuvia että noissa kakuissa on kyllä paljon isompia keppejä, et ei ne kyllä tukikeppejä ole ollut...

    Jansu: Ihan samaa olen miettinyt kakkutehtaan kakuista. Ja itse asiassa yks mun kaveri kertokin että oli ollut häissä jossa tuollasta kerroskakkua oli tarjottu ja se oli ollu just sellasta kuivaa sokerikakkupohjaa, ei muuten olisi pysynyt kakku kasassa. Ja mä kyllä mieluummin panostan makuun kuin ulkonäköö!

    VastaaPoista
  4. Nyt on pakko vastata tähän :) Kakun kanssa on tarkoitus toimia siten, että ainoastaan hääpari leikkaa kakun. Ja sitten pitopalvelu/tarjoilijat leikkaavat kakun valmiiksi paloiksi lautasille muille vieraille ja siinä samassa poistavat tukikepit sun muut. Vieraiden ei siis ole tarkoituskaan leikata kakkua itse. Jenkkihömpötystä

    VastaaPoista
  5. Aaah, okei! Mutta vaikuttaa kyllä kovin monimutkaiselta proseduurilta, mutta ehkä se sitten on fiinimpää kun vieraat eivät itse leikkaa kakkua. No, kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin niin se maku on kyllä mielestäni se juttu :)

    VastaaPoista